Újdonságok: 

  2018. 12. 29.   
  2019. 01. 09.   
  2019. 01. 12. 
2019. 03.02.  
2019. 03. 03. 
2019. 03. 05. 

A szervezők indíttatása

Csapatos tájékozódási kalandtúrát kívánunk szervezni a budapesti Babits Mihály Gimnázium Diáksport Egyesületének egykori és jelenlegi, valamint a Regnum Marianum katolikus közösség gimnazista és egyetemista ifjainak. Rendezvényünk nonprofit, célunk az ifjúság – extrém körülmények (éjszaka, tájékozódás, 30-40 km megtétele) hatására kiváltott – jellem- és személyiségfejlődésének formálása, támogatása: egy olyan esemény szervezése, mely életre szóló élményeket és tapasztalatokat ad, s mely elősegíti, hogy felnőve jellemében, személyiségében és döntésében erős, határozott, a magyar társadalmunkat és kultúránkat építő férfivé és nővé érjenek a versenyben részt vevő jelenlegi és régebb óta ifjaink.

Mi, szervezők – a Regnum Marianum Közösség tagjai, egykori BMG DSE tagok – korábban részt vettünk „túlélő” típusú túrákon, azon élményekhez szeretnénk segíteni az indulókat, amit anno mi magunk átéltünk: megtapasztalni a közös küzdelmek szépségeit, s az ezekből fakadó hosszú, vidám kapcsolatok erejét.

(A korábbi versenyek Túlélő néven váltak ismertté, 1993 óta összesen 22 alkalommal rendezték meg.)

A verseny időpontja

2019. március 8-9.

A verseny jellege

Az 1. SZTK éjszakai és nappali szakaszokat tartalmazó kikapcsolódás; csapatos, gyalogos szórakoztató tájékozódási kalandtúra-verseny, helyenként előre rögzített pályavezetéssel. Az állomáspontokon fizikai, illetve szellemi, társas, kreatív feladatok lesznek. A verseny éjszakai része főként jelzett utakon halad majd, nappali szakasza elsősorban tájékozódási feladatokat tartalmaz.

Táv

stratégiától függően 30-50 km

Program

Péntek: Utazás késő délután.

Szombat: A verseny délutánig tart, ezt követően alvási és mosdási lehetőség, valamint étkezés (ebéd, vacsora) biztosított.

Eredményhirdetés.

Hazaérkezés: legkésőbb szombat 23.00-ig.

Utazás

A benevezett csapatokat e-mailben értesítjük a találkozó helyszínéről. A rajtba való és a célból haza történő utazás költségeit mindenki maga intézi. A teljesárú menetjegyek összértéke (egy főnek) nem haladja meg a nevezési díjat. Az utazáshoz erősen ajánlott az utazási kedvezmény jogosságát igazoló dokumentum (ok) elhozatala és  ha van, BKK bérlet. 

Csomagok

A rajtig mindenki hozza magával (a buszon és/vagy vonaton) mindazt a fölszerelést, amire a hétvégén szüksége lehet. A rajtban ugyanakkor már mindazzal a felszereléssel, csomaggal és ruházattal indul el, amellyel a megadott túratávot teljesíteni fogja. Minden egyéb csomagot közvetlenül a célba szállítjuk autóval.
Javasoljuk, hogy legyen nálatok egy-egy szemeteszsák, amibe betesztek minden célba juttatandó csomagot (hálózsák, derékalj, váltó cipő stb.), s amit feliratozva le tudtok adni a rajtban.

Étkezés 

Szombaton – a célbaérést követően – minden résztvevő meleg folyékony ebédet kap az általa hozott edénybe/csajkába (érdemes mélyet hozni). Figyelem: tányért, evőeszközt nem áll módunkban biztosítani, ezért ezeket ajánlott hozni ( kanál, kenőkés). Szombat estére zsíroskenyeret biztosítunk. Többi étkezést egyénileg kell megoldani. 
A cél közelében van közért, kérésünkre 16.00-ig nyitva tart.

A versenyre minden résztvevő tetszése szerinti ételt és italt vihet magával. Szeszesital fogyasztása mindenki számára (GYK*: 18 év felett is) a rendezvény teljes ideje alatt (GYK*: pénteki indulástól szombati budapesti érkezésig) tilos! A pontőröket ér élelemmel kínálni, etetni – abban a megnyugtató tudatban, hogy ezért semmiféle pluszpont nem adható.
* GYK = Gyaloglók kedvéért = Értsd!

Fölszerelés

Figyelem! A kötelező felszerelések életkortól, nemtől, erőnléttől, iskolától, valamint a rendezőkhöz fűződő kapcsolattól is függetlenül mindenkire egyformán vonatkoznak. Ez alól felmentést senkinek, semmilyen okból NEM adunk. A kötelező fölszerelést a versenyen vinni kell. 

Kötelező: 

Csapatonként: tájoló, 1 db nagyító, 1 db síp, 2 térképtartó fólia tasak, 1 hálózsák vagy takaró, 1 polifoam matrac, 1 tekercs steril géz, 2 db fásli, 1 db föltöltött (Forint egyenleg és akkumulátor) mobiltelefon, írószer, papír, 1 db mp3 fájl lejátszására alkalmas eszköz (max. 200MB szabad területre lesz szükségünk az eszközön); kinyomtatott versenyszabályzat (2019. 03.06-i állapot)

Versenyzőnként: 1 pár váltás zokni, 1 váltás alsónemű, 2 váltás póló, 1 váltás meleg pulóver, 1 esőkabát, 10 dl kulacs folyadékkal, 1 elemlámpa; tartalék elem és izzó, sapka, kesztyű;
jól láthatósági mellény
Célba: váltócipő, váltóruha

Ajánlott: 

Csapatonként: powerbank, jókedv, derű, csapathimnusz (24-52 szótag) + minden, amit megfejtettetek a 2. előfeladatban

Versenyzőnként: állandóan szedett gyógyszerek, bejáratott bakancs;
célba: hálózsák, polifoam, tisztálkodó fölszerelés, papucs,

Tiltott tárgyak: GPS, PDA, rádió, alkohol, cigaretta,   bármilyen térkép (azon kívül, amit tőlünk kaptok)

A  célban szükséges felszereléseket elkülönítve csomagoljátok, névvel lássátok el.

Indulók köre

Hazai:    Regnumiak (regnumi csapat tagja) és BMG DSE tag (volt vagy jelenlegi babitsos diákok és szakosztály tagok),  illetve előbbiek közeli hozzátartozói (szülők, testvérek, házastársak).

Idegenlégiós: Se nem regnumi, se nem BMG DSE tag/hozzátartozó.

 HÖLGY INDULÓK:  minden hölgy induló, nőnap alkalmából, +5%-kal növeli csapata összpontszámát. A jóváírás az SZTK versenyen elért eredményhez adódik hozzá, a végeredményben már a megnövelt érték szerepel.
Tehát: 
Egy hölgy csapattag +5%
Két hölgy csapattag +10%
Három hölgy csapattag +15%
Négy hölgy csapattag +20%

Részvétel feltétele

A nevezés feltétele a 2019-ben betöltött 13. életév.

16 évnél fiatalabbak kizárólag felnőttel, vagy SZTK által jóváhagyott vezetővel indulhatnak.

Felső korhatár: 103 év. ?

Csapatok

A csapatlétszám kizárólag 4 fő. (Értsd: nem három, de nem is öt.)

Csapatnév: bármely, Christopher Grey-Wilson: Kerti virágok (Gondolat, Budapest, 1990) könyvben szereplő, kerti virágnév magyar neve.
Tárgymutató (megtekintés, letöltés)
(A könyvet mindenképp érdemes tanulmányozni…)

Szülői engedélyek és részvételi nyilatkozatok

A regisztráció pillanatában minden középiskolás és 18. életévét be nem töltött versenyző számára a versenyen való részvétel feltétele a hiánytalanul kitöltött és aláírt szülői engedély megküldése. A szülői engedély kizárólag az erre rendszeresített nyomtatványon küldhető be.
 Szülői engedély minta [letöltés]

Akik szülői engedély leadására nem kötelezettek, azok számára részvételi nyilatkozat leadása kötelező, melyre a szülői engedéllyel azonos szabályok vonatkoznak.
 Részvételi nyilatkozat minta [letöltés]

Részvételi költség

A részvételi költség= nevezési díj+útiköltség

Nevezési díj: 3.890 Ft/fő – érted: március 8-9. ?
 Akció! Úgy döntöttünk, külön ösztönözni kívánjuk a fiatalabb korosztályt, így a középiskolás nevezőknek a nevezési díj 1945 Ft lesz fejenként! 
Az útiköltséget mindenki maga intézi. (A rajtba és a célból haza menetrendszerinti jártokkal juttok el.)

A nevezési díj magában foglalja a szombat délutáni (tömeg)szállás, a szombati meleg ebéd, hideg vacsora, a verseny alatti szállítás, az emlékpólók, a rendezői autók, a telefonok, nyomtatás, fénymásolás, papír, pontanyagok és eszközök, a terepbejárás és a reprezentáció (a pontőrök emlékpólói, utazása és szombati ebédje, vacsorája) költségeit. A nevezési díjban nincs benne az útiköltség.
A fennmaradó költségeket pályázatokból és támogatásokból kívánjuk fedezni.

Nevezési határidők

Legfeljebb 32 csapat indulhat a versenyen.

2019. január 20-ig az első 16 regnumi és az első 16 BMG DSE csapat nevezését tudjuk elfogadni.
(Regnumi/BMG DSE egy csapat, ha legfeljebb egy idegenlégiós tagja van)

De! Regisztrálni mindenképp érdemes, mert

Január 21-31. között feloldjuk a korlátozást: regisztráció sorrendjében feltöltjük a nevezési listát. Amennyiben még így sincs 32 csapat, akkor egy csapatban engedélyezett legfeljebb két idegenlégiós.

Nevezés

      A nevezés négy részből áll:

 1. Nyilatkozatok feltöltése: A nevezés menüpont alatt töltsétek fel a szülői engedélyeket és részvételi nyilatkozatokat (örülünk neki, ha egy csapatnev.zip fájlt készítetek!).

   Szülői engedély minta [letöltés]

   Részvételi nyilatkozat minta [letöltés]

 2. Regisztráció: A nevezés menüpont alatt található űrlapon menjetek végig  és töltsétek ki figyelmesen!
 3. Részvételi díj befizetése: Az alábbi bankszámlaszámra utaljátok el a csapat pontos nevezési díját vagy fizessétek be azt egy bankfiókban. Közleményben pontosan a következő szerepeljen (gyk. (gyaloglók kedvéért): idézőjelek nélkül): “SZTK csapatnev” (csapatnév= a saját csapatod neve)

   A nevezési díjakat a következő bankszámlaszámra kérjük átutalni:

  CIB Bank
  Számlatulajdonos: Dörnyei Kristóf
  Számlaszám: 10700691-69363764-51100005
  Közlemény: SZTK csapatnév

 4. Email a szervezőknek: Küldjetek egy e-mailt a szervezőknek (sztkukac@gmail.com címre), melyben sikeres és lelkes szervezést kívántok, s csatoljátok a befizetés/átutalás bizonylatát.

A nevezés sikeres: Akkor nyugodhattok meg, ha a fenti címről kaptok egy megerősítést, hogy rögzítettük nevezéseteket.

Megjegyzés:      A MŰSORVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK.

A mielőbbi találkozás reményében üdvözöl mindenkit: SZTK