[MEGNYITÁS, LETÖLTÉS]

Kedves Szórakozók, Kalandozók, Túrázók!

KARAKTERVADÁSZAT

Csakis az alábbi térképeket és a tudásotokat használjátok!
MO: Magyarország térképe (Zentai László 2000)
FE: Farkas-erdő (Csokikereső – a megfejtéshez segítenek a térképen lévő jelkulcs! megnevezései!!)
BH: Budai-hegység (Bp. 2001!, letölthető az internetről; kölcsönözhető) Mindvégig PÁTY „Y”-ja legyen az A1 mező, melyben az autómúzeum is figyel!

A linkeken elérhető térképek és a megadott föladatok segítségével „vadásszátok le” a kérdéses 9 karaktert. Karakter minden egyes betű, írásjel, de a szóköz nem!!
Vigyázat, más térképeken más lehet a megnevezés!
Megfejtés egy híres magyar nevének anagrammája. (Mája??)
E híresség külhonban használt, világhírű nevét ékezetek nélkül írjátok be az internet címsávjában az sztk.eu/ után. Ha jó helyen vagytok, akkor jelentkezzetek az egyik szabad rajtpozícióra.

1.   MO: Helvéciától 52 fokra, 97 km-re lévő település nevének 9. karaktere.

2.     BH: B1-ről két szabályos lóugrásra lévő csúcs, melynek magassági számjegyeit összeadva egy prímszámot kapunk! Keressük a csúcs nevének 5. karakterét!

3.     FE: Indulunk a református templom kerítésének északi sarkától K-re 15m;/ majd a járdán É-ra 19m;/ fjordulunk DK-re, s a járdán 125m tova;/ D-re fjordulunk, s 35m után;/ fjordulunk NY-ÉNY-ra 40m;/ elágazásban NY-ra 50m;/ DNY-ra fj.20m;/ haladás D-re 135m;/ fj.NY-ra a két háztömb között, s menj nyílegyenesen „koppanásig”, a falnál, a nyílt terület és a földletörés találkozásánál picike reménykeltő objektum. Kéretik a 3. karakter!

4.     MO: Öskütől 24 fokra, 47 km-re található kistelepülés nevének 6. karaktere.

5.     FE: „Lillák, remények…” közintézmény hátsó kerítésével szemközt, az erdőszélen futó át.hatatlan sziklaletörés DNY-i végétől 20 méterre lévő, s ÉNY felé induló ösvényen 90 m;/ fj. DNY-ra, s haladás az áthatolható kerítésig;/ annak mentén DNY-ra az ösvényig;/ fj. ÉNY-ra 170 m;/ fj. ÉK-re, s haladj pontosan a 3. (menetirány szerinti!) jobb oldali elágazásig;/ s ott fordulj DK-re, s haladj a kis ösvényen az első elágazásig;/ fj. msz! jobbra;/ majd az első lehetőségnél fj. msz! balra 20m;/ fj. msz! balra, s haladj ÉK-i irányban a villás elágazásig;/
válaszd a villa msz! jobb oldali ágát;/ a harmadik kis kanyarból 190 fokra, 25 méterre kis objektum a cél. Keressük az 5. karakterét!

6.     BH: Huszár indul C3-ról. Mindig úgy ugrik, hogy egy mezőt északra, kettőt keletre. Hoppá! Három szilaj ugrással éppen lekerül a tábláról, de egy emléktáblához ér. Ennek 5. karaktere legyen fejtetőre állítva!

7.     BH: Bástya indul A1-ről É-ra négy mezőt; váltja Huszárt, aki innen ugrik kettőt K-re, egyet D-re; váltja Futót, aki
innen ÉK-re nyargal három mezőt; s váltja Vezért, aki kettőt lép Keletre, és betetőzve a varázslatot csúcsra ér!
Mi a csúcs nevének 7. karaktere?

8.     MO: Böhönyétől 160 fokra, 36 km-re; a település nevének 7. karaktere!

9.     FE:  A kérdéses objektumot már jelöltük a Csokikeresőn.
Kettő darab számkódos pont is jelöli ugyanezt a fajta objektumot. A pontokra és  számkódjukra a következő állítások igazak:
* 1 pontot értek a Csokikeresőn
* a pontok sorszáma osztható kettővel
* saját számjegyeiket fölcserélve, mindkét esetben öttel
osztható számot kapunk.
Mi az objektum nevének 8. betűje?

Egyelőre vége!

Biztatás: „A tehén egy bonyolult állat, de én megfejtem.”

  [MEGNYITÁS, LETÖLTÉS]